29

petak

travanj

2011

ALOJA I NEVEN

PRETRAŽI BLOG:

Custom Search

ALOJA

Vodiča služi konzervirana u odnosu 80gr soka sa 20gr alkohola., kao baktericid.
Primjenjuje se izvana za liječenje opekotina, gnojnih zapaljivih procesa, u obliku obloga za ispiranje rana, a iznutra protiv zatvora, kolitisa i anicidnog gastrit.
vodeni ekstrakt iz stimuliranog lišća spravljen po filatovljevom metodu sadrži biogene stimulatore koji povećavaju odbrambenu snagu organizma. primjenjuje se za liječenje očnih bolesti, HRONIČNOG ARTRITISA, čira na želucu i dvanaestopalačnom crijevu, u kozmetologiji i dr..
Sok lišća pomiješan sa ricinusovim i Eukaliptusovo uljem daje emulziju koja liječi mokri i suhi epidermitis, te opekotine 3 stepena izazvane zračenjem.
Kod unutarnje upotrebe, aloja polahko ali sigurno čisti crijeva već u dozi od 0,2 do 0,6 gr.
U većoj dozi je škodljiva.
Djeci je ne treba davati, kao ni trudnicama.
Ne uzimati je kod plućnih bolesti jer može prouzrokovati krvarenja.

NEVEN

- sadrži jabučnu i salicilnu kiselinu, Vitamin c, šećera, enzima, raznih soli ...
Ljekovito djelovanje:
- kod upalnih oboljenja jetre i žučnih puteva, gastritisa, čira na želucu i crijevima, za smirenje, za jačanje rada srca, za izmokravanje i znojenje; u ginekologiji široka primjena; potiče kapilarnu cirkulaciju, djeluje protuupalno, pročišćuje, snižava pritisak posebno u toku klimaksa , kod paradentoze, rahitisa, liječenje kožnih oboljenja-posebno impetiga, opekotina, čireva, lišaja, uboda ose, za znojenje ...

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.