18

srijeda

svibanj

2011

Znacenje cvijeca

PRETRAŽI BLOG:

Custom Search

Znacenje cvijeca

Nebitno kojom prigodom poklonjeno, osmijeh na lice svakoj ženi može izmamiti lijep buket cvijeća. Bilo da se radi o ružama, orhidejama, narcisima, ili ipak malenoj tratinčici cvijeće je uvijek dobar poklon i sa njim se nikada ne može pogriješiti.
Gotovo svaka žena posebnu pažnju pridaje cvijeću, kako vrtnom tako i onom unutar doma. Ponekad je lijepo održavano i očuvano cvijeće podjednako važno kao i dobro uređen prostor pa predstavlja i ponos svakoj ženi. Ako ste se ikad dvoumili oko poklona za rođendan, godišnjicu i sl.., ili vam uopće nije na um pala ideja što pokloniti, odlučite se za lijep buket cvijeća.
No, da li ste nekad razmišljali o tome koje značenje nose pojedine vrste cvijeća?
Da biste bili u potpunosti sigurni što poklanjate, evo neka od značenja ovih predivnih biljaka koje nam svakodnevno uljepšavaju životni prostor.

Ukoliko svojoj dragoj želite iskazati ljubav i reći joj da je volite, odlučite se za RUZE, jer one nose upravo to značenje. Isto značenje ima i CRVENI TULIPAN.

KARANFILE mogu imati više značenja. Ako putem cvijeća želite reći da čeznete za nekom osobom, onda joj poklonite crveni karanfil, rozi se odnosi na nezaborav, a ružičasti na hirovitost. No, ni u kom slučaju voljenoj osobi ne biste smjeli pokloniti prugasti karanfil, jer to bi onda značilo da ne možete / ne želite biti s njom.

Često se u buketima može naći i PAPRAT. Ona ne služi samo kao dekoracija, već također prenosi i određenu poruku, a to je opčinjenost.

LJILJAN je simbol ponosa, a NARCIS poštovanja. Ukoliko se u vašem buketu nađe poneki narcis, onda ćete ostaviti jasnu poruku - ti si mi jedina.

Ovo su naravno samo neke vrste cvijeća, ali i najrasprostranjenije u našim cvjećarama. Sada kad znate koju poruku nose, na vama je da se odlučite za neke od njih. Ali uvijek imajte na umu, cvijet u ruci - osmjeh na licu. I nećete pogriješiti ...

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.