06

ponedjeljak

lipanj

2011

liječenje prostate

PRETRAŽI BLOG:

Custom Search

Prostata

Prostata je žlijezda karakteristična za muškarce. Ona je žlijezda predspojnica koja luči najveći dio tečnog dijela sperme. Smještena je iza preponjaca, ispred rektuma i između bešike i preponjaca. Ima oblik i veličinu kestena. Bogato je vaskularizirani i opkoljena venozne i nervnim spletom.

Hipertrofija (povećanje prostate) je česta bolest ovog organa i javlja se u starim godinama što ne mora biti pravilo. Riječ je o dobroćudnom bujanju normalnog tkiva. Povećanje može uhvatiti cijelu žlijezdu a tegobe počinju kada se poveća pritisak na mokraćnu cijev. Od toga koliki je tlak ovisi i jačina bolesti.
U početku mokrenja mokraća poteče tek nakon dužeg čekanja i napinjanja i to polako u prekinutim mlazevima. Kasnije mokraća počinje zastajati u mokraćnom mjehuru jer se on ne isprazni u potpunosti. Što više mokraće zastane to je veća opasnost od infekcije koju uglavnom izazivaju Koli bakterije.
Bolest još mogu izazvati i upale koje se prošire od upalnih procesa zadnjeg crijeva. Liječenje se mora upravljati prema uzrocima. Obično uvećanje prostate često se može liječiti sa dosta uspjeha, ali se ne smije izgubiti iz vida da izlječenje nije trajno. Zbog prehlade, hladnog piva ili čega drugog prostata može opet nateknuti i stare tegobe su opet tu. Zato je bolje stalno uzimati smanjenu dozu lijekova da bi smo prostatu nanaki način držali u "'šahu".

1.)-Medvjeđe grožđe ..................... 20 grama
-Djetelina ............................. 10 grama
-Vrijesak ................................. 20 grama
-Čičak .................................... 20 grama
-Čelebi grana .......................... 20 grama
-Krušćica .............................. 10 grama

Tri žlice mješavine politi sa jednom litrom hladne vode i ostaviti da stoji 8-10 sata preko noći. Nakon toga staviti na vatru i pustiti da malo vrije. Skloniti sa vatre i hladiti jedan sat. Dobijenu količinu popiti tijekom dana.
Uz čaj se koristi i ekstrakt divljeg kestena.
-Prvih pet dana dva puta po deset kapi
-Ostali dani jedan put po deset kapi
Kura kestenom traje deset dana.

Ekstrakt divljeg kestena ćete dobiti tako ako 15-20 svježe ubranih i sitno naribanih kestenova zajedno s njihovom smeđom korom stavite u 2,5 dcl dobro zagrijanog ljekarničkog alkohola (čime se uništavaju fermenti) pa to ohladite, procijedite i filtrirate. Postoji još jedan lakši način spravljanja. Naribani kesten prelijte hladnim ljekarničkim alkoholom i ostavite da stoji u tamnoj boci 30-40 dana. Zatim to procijedite i filtrirate.

2.) - tinktura patuljaste palme ................... 15 ml
- Tinktura bjelog jasena ........................ 15 ml
- Tinktura tikvinog sjemena ................ 5 ml
- Tinktura vrijeska ............................ 10 ml
- Tinktura koprive ................................ 5 ml

Svaka tinktura se spravlja sama za sebe. Kada su tinkture gotove pomiješaju se u danim odnosima. Začuđujuće dobar učinak ima upotreba cinka kod svih bolesti prostate.

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.